‘Rotary Maassluis-Maasland doneert 10 ShelterBoxen’

Naar aanleiding van de aardbeving in Turkije en Syrië heeft Rotaryclub Maasluis-Maasland 10 ShelterBoxen gedoneerd in een gezamenlijk project van Rotary Nederland.

‘Rotary Nederland heeft al haar clubs opgeroepen een donatie te doen, wij voelden ons gelijk geroepen om 10 shelterboxen te doneren,’ aldus voorzitter Robert Willemse.

Als gevolg van zeer zware aardbevingen in Turkije en Syrië zijn al meer dan 20.000 mensen overleden en duizenden mensen gewond door het instorten van gebouwen. Woningen zijn vernietigd of kunnen niet meer worden bewoond uit angst voor naschokken wat betekent dat veel mensen in de sneeuw en zware regenbuien overnachten. Er is sprake van grote humanitaire nood in het getroffen gebied.

De organisatie ShelterBox heeft ter plaatse onderzocht welke hulp het beste kan worden ingezet. In de shelterboxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, gereedschap, afdekzeilen, touw, thermische dekens, kleding en zonnelampen.

Meer informatie: https://www.rotary.nl/nieuws/nieuws/ShelterboxenTurkijeSyrie/

2 gedachten over “‘Rotary Maassluis-Maasland doneert 10 ShelterBoxen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.