‘Een warm gebaar aan het einde van het jaar!’

Onder deze titel heeft Rotary Club Maassluis – Maasland dit jaar voor het vierde jaar kerstbomen voor het goede doel verkocht. Met de opbrengst van de bomen werden dit jaar op 4 december diverse Maassluizers en Maaslanders blij verrast.

.

Vooraf konden op de website van de Rotary kerstbomen worden besteld. De echte Nordmann bomen zijn net als voorgaande jaren vers gekapt uit Duitsland opgehaald met behulp van Van Dijk Maasland.

Afgelopen zaterdag werden de bomen door de kopers afgehaald en bezorgd. De kerstsfeer zat er ondanks het weer al goed in op de uitdeellocatie naast Van Kortenhof.

De inhoud van de pakketten wordt met zorg en aandacht samengesteld door Elselien van Buuren van Jéh Jewels uit Maasland. Het inpakken wordt door Rotarians gedaan.

Jaarlijks wordt er gekeken naar een passend doel voor de opbrengst van de kerstbomenactie. Voorgaande jaren ontvingen kinderen die tussen wal en schip vielen een verrassing of ouderen die een extraatje verdienden. En ontvingen verpleegtehuizen in de regio digitale fotolijstjes voor de bewoners. Dit jaar zijn er diverse thuiswonende ouderen inwoners van Maassluis en Maasland verrast met een kleine attentie. Want iedereen verdient wel een cadeautje in deze maand. Op 4 december zijn de Sinter-kerst pakketten bezorgd door de enthousiaste Rotarybezorgploeg. Meer dan 150 mensen ontvingen dit warme gebaar aan het einde van het jaar omdat ze wel een steuntje in de rug konden gebruiken.

Het uitreiken van de pakketten maakte veel los onder de ontvangers, maar ook bij de bezorgploeg van de Rotary Club. Aan de deur werden blije reacties ontvangen, ontvangers gaven aan ‘weer in de Sint te geloven’, ‘dit precies was wat ze nodig hadden’ en overal waren we welkom voor koffie en een praatje. De Rotary Club Maassluis – Maasland kijkt terug op een succesvolle actie en kijkt alweer uit naar volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.