Rotary ondersteunt voedselbank met gulle donatie

Bijna 1 miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. Ook in Maassluis doet de Joke Cats met de vrijwilligers van de voedselbank belangrijk werk. Vandaar dat Rotary Maassluis-Maasland in hun jubileumjaar besloot om hen extra te ondersteunen.

In Maasluis worden wekelijks zo’n 350 gezinnen ondersteund door de voedselbank. Waar dat voorheen gebeurde volgens het supermarktmodel, producten in kratten is het tegenwoordig steeds meer een echte supermarkt. Waar producten in kasten uitgestald staan voor de gezinnen en men op een waardige manier de producten kan afhalen. Naast de levensmiddelen is er ook een drogisterijhoek waar het menstruatie-uitgiftepunt in is opgenomen.

In verband met de 45 jarige verjaardag van Rotary Maassluis-Maasland is er contact geweest met Joke Cats van de voedselbank Maassluis om uit te vragen waar behoefte aan was. Op verzoek is er dan ook divers ondergoed aangeboden en in samenwerking met Albert Heijn Maassluis Koningshoek konden er ook nog belangrijke voedingsmiddelen gedoneerd worden. ‘We vieren onze verjaardag graag met de inwoners van Maassluis, vandaar dat we dit jaar extra lokale projecten ondersteunen’, aldus Robert Willemse (voorzitter Rotary).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.